Köpvillkor och allergiinformation

Information om allergier:

En majoritet av produkterna hos Catching Treasures är veganska – det innebär att de inte innehåller några mjölkprodukter, ägg eller gelatin. Vi är även noggranna med att kolla innehållet i all dekor som används, så även strössel, sockerpasta etc är helt utan animaliska ingredienser. De produkter som inte är veganska är tydligt utmärkta under innehållsdeklarationen. Kom ihåg och läsa igenom informationen gällande innehållet på varje produkt om du har särskilda preferenser.

Gluten – glutenbakverk hanteras med separata verktyg. Glutenfria produkter hanteras först i produktionskedjan, för att undvika kontaminering från vete om detta ska hanteras samma dag.

Nötter – hanteras vid en dedikerad arbetsstation, med separata verktyg som inte används till övrig bakning. Denna arbetsstation befinner sig även i en separat del av lokalen. Nötprodukter hanteras sist i produktionskedjan för att inte ta med allergener till övriga arbetsstationer och verktyg. Detta innebär att produkterna är märkta med spår av nötter. 

Jordnötter – hanteras på samma sätt som nötter ovan.

Soja – sojagrädde förekommer i en del bakverk och konfektyrer, men går allt som oftast bra att byta ut mot valfria annan växtbaserad dryck. Oftast använder vi då havregrädde eller kokosgrädde. En del av chokladprodukterna innehåller sojalecitin – om du inte tål det, så skriv med det i kommentarerna så att vi kan fixa ett alternativ. Förhoppningen framöver är att kunna erbjuda helt sojafri choklad också.

Laktos – alla godsaker som innehåller mjölk och smör, är gjorda på laktosfria produkter.

Köpvillkor:

På grund av produkternas natur så har jag inte möjlighet att erbjuda återbetalning på livsmedel, om det inte är så att produkterna skadas eller blir oätliga på grund av otillräcklig paketering. Alla bakverk förpackas i livsmedelsgodkänd cellofan och kartong. När paketet lämnar mig är det postens ansvar att leverera det säkert, och ditt eget ansvar att kunna ta emot paketet så snart som möjligt så det inte riskerar att bli liggande under lång tid. Skulle mot förmodan problem uppstå med dina varor när du öppnat paketet, hör av dig så snart som möjligt så diskuterar vi det vidare.

För varor som inte är livsmedel gäller 14 dagars ångerrätt. Kontakta mig via mail, och returnera därefter varan inom 14 dagar. Frakten betalas av dig.

De flesta produkterna skapas och bakas varefter beställningen kommer in, för att säkerställa så hög kvalité och färskhet som möjligt. Tillåt därför upp till fem arbetsdagars behandlingstid av din beställning. Jag skickar paketen på måndagar och tisdagar via Postnord, det tar då ca 1-2 dagar för paketet att nå dig. Vi råder dig till att hämta ut paketet så snart som möjligt så att det inte ligger onödigt länge hos posten och riskerar att bli dåligt/tappa smak.

Om du vill ha en större volym bakverk eller något specialbeställt till ett visst datum, försök vara ute i så god tid som möjligt – gärna några veckor  förväg.

Upphämtning av varor går bra, likaså kan jag leverera produkter i Motala, Vadstena och Linköping mot en avgift. Skicka ett mail till rebecca@catchingtreasures.com med vad du önskar så arrangerar vi något.